Wat is een gemberdrank?

Sinds de middeleeuwen wordt gemberdrank in Europa gebruikt voor de medicinale werkingen. Zo heeft het een ontstekingsremmende werking, stimuleert het je spijsvertering en is het rijk aan vitaminen en mineralen.

Verschillende Soorten gemberdrank

Vandaag de dag zijn er verschillende soorten gember dranken. Denk hierbij aan de Sapinca Organic Root Elixir gemaakt van tien wortelsoorten om zo je immuunsysteem een boost te geven. Zo kun je de Sapinca drinken als gembershot om je ochtend goed te starten. Het te mixen met heet water om het als thee te drinken, of je kan het mixen met tonic water voor een heerlijke zomerse mocktail.

Wil je een ander soort mocktail? Dan kun je de Gingeru Gember Mocktail mix proberen. Mix deze met kokosnoot sap, ananassap en limoensap en je hebt een gember colada. De Gingeru is ook lekker als gembershot.

Maar ook Gemberbieren zijn niet meer weg te denken. Neem bijvoorbeeld onze Pimento Gingembre Spicy Ginger Beer. Lekker om zo te drinken maar ook om te mixen met alcoholvrije rum. Wist je dat gemberbier helemaal geen bier is of alcohol bevat? Het drankje wordt gefermenteerd net als dat er met bier gebeurt daarom heet het gemberbier.

Gembermocktail Recept: De Pimento Storm

Allerlaatst willen wij jou een heerlijk gember mocktail recept meegeven om te proberen.

– 6 cl Donkere Jamaicaanse alcoholvrije rum (zoals onze Lyre’s Dark Cane Spirit)
– 1.5 cl versgeperste limoensap
– Schud deze ingrediënten kort samen
– Vul een glas (ca. 30 cl) met crushed ijs en schenk de mocktail mix erin
– Top het glas af met de Pimento Gingembre Spicy Ginger Beer en garneer deze met een limoen partje.

Ben je benieuwd naar onze gemberdranken? Bekijk dan ons aanbod aan gemberdranken. Noppus.com biedt ook een ruim assortiment aan andere alcoholvrije dranken, zoals bieren, wijn en gedestilleerd. Met gratis verzending vanaf €80.

Heb je verder nog vragen? Mail naar info@noppus.com of gebruik de chatfunctie op Noppus.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

Andere blogs